Bemutatkozás

Az Orkesztika Alapítvány 1991-ben létrejött országos hatáskörű közhasznú tevékenységet folytató nonprofit szervezet, az 1912-ben alapított Orkesztika Iskola utódja. Tevékenységének célja, a sajátosan magyar modern tánc, a mozdulatművészet száz éves értékeinek közvetítése, hagyományainak megőrzése és megújítása.

Jelenleg az Alapítvány programjainak fő működési helyszíne a MOHA – Mozdulatművészek Háza, mely mindenki számára nyitott és elérhető műfaji, stiláris és minden más szelekciótól mentesen. Lehetőséget biztosítunk a táncművészet területén a tanulásra, az alkotásra, a munkára, az információáramlásra, a tudományos kutatásra, az önkifejezésre és a fejlődésre.

A táncolni, mozogni vágyók számára állandó tanfolyamokat és intenzív workshopokat kínálunk.

Nálunk próbálhatnak – készülhetnek előadásaikra – a független tánctársulatok, alkotók.

Folyamatosan bővülő táncművészeti könyvtárunk és videó tárunk is látogatható.

Várunk mindenkit sok szeretettel programjainkra!

Üdvözlettel,

A stúdió csapata

Aktuális Hírek/Programok

Nyári intenzív kurzusok

Nálunk egész nyáron táncolhatsz!

A mozdulatok élményével, jó hangulatban és környezetben várunk szeretettel minden érdeklődőt intenzív nyári kurzusainkra a MOHA-ba! Flamenco, mozdulatművészet, klasszikus balett, dél-indiai tánc, kontakt tánc, kortárs tánc és megannyi más stílus…

Részletek a Facebook oldalunkon és az intenzív kurzus menüpont alatt.

1%

Minden 1% számít!

Kérjük adód 1%-val, vagy bármely más formában te is támogasd a több, mint száz éves magyar modern tánc műfajt, a mozdulatművészetet!

Az Szja 1% felajánlások segítségével olyan közcélú tevékenységünket tudjuk működtetni, amelyre semmilyen pályázati lehetőség nem áll rendelkezésre ez pedig a kutatás -gyűjtés-feldolgozás. 2019-ben már 29. éve szolgáljuk a Mozdulatművészet ügyét.

Ezúton is köszönetet mondunk mindazoknak, akik adójuk 1%-ával az Orkesztika Alapítványt támogatták!

Orkesztika Alapítvány

adószám: 19701840-1-43

bankszámlaszám: 16200223-10056095

Tánc tanfolyamok

Állandó tanfolyamok szeptembertől júniusig. Folyamatos bekapcsolódási lehetőség!

Nyári intenzív workshopok

Látogasson el a Facebook oldalunkra!

Előadások

MOHA – Estek:

Az Alapítvány tánc- és színházi előadásokat befogadó programja. Fontosnak tartjuk, hogy a társulatok és az alkotók egy bizalmi közegben kapjanak lehetőséget munkáik bemutatására, vállalva a műhelybemutató jelleget is. E lehetőség biztosításának fő célja az alkotó munka fejlődésének támogatása. A MOHA estek programsorozat elsősorban fiatal, kezdő alkotóknak nyújt lehetőséget, hogy kipróbálják elképzeléseiket közönség előtt.

A korlátozott számú férőhelyek miatt az előadásokra előzetes bejelentkezés szükséges az info@mozdulatmuveszet.hu címen.

Pályázatok

  • Alkotói rezidencia program
  • Mozdulat 100+ program
  • Terembérlési lehetőség

Berczik Sára terem: 6×13 méter fehér táncpadló, hajópadló, 4 méter belmagasság, fénytechnika, egyben a MOHA estek előadó tere is. Hangulatos közösségi térrel, öltözővel, zuhanyzóval, előadásokhoz szükséges fény és hangtechnikával felszerelt próbaterem komplexumban várunk a Orkesztika Alapítvány – MOHA-Mozdulatművészek Házába!
Elérhetőség: info@mozdulatmuveszet.hu
Tanárok, csoportok, próbahelyet keresők jelentkezését várjuk a MOHA-ba.Szeptemberben induló tanfolyamokhoz, műhelyekhez, rövidtávú intenzív kurzusokhoz (1-2-3 napos) várjuk tanárok, csoportok jelentkezését szabad teremkapacitásra.Jelentkezni programleírással+életrajzzal az info@mozdulatmuveszet.hu címen lehet. (Cipős foglalkozások esetén kizárólag olyan cipővel, ami nem okozza a padló sérülését, és úgy, hogy a tanár/csoport vállalja, a foglalkozás utáni takarítást.)

Mozdulatművészeti Gyűjtemény

Mozdulatművészeti Könyvtár és Archívum – Online és Digitális Gyűjtemény

Szervezetünk egyik kiemelt tevékenysége a történeti-, kutató-, gyűjteményi-, elméleti-, tudományos műhely, mely a 100 éves magyar tradíciójú – modern tánc irányzat – a Mozdulatművészet – feltárását megőrzését és továbbvitelét tűzte zászlójára. Általánosabb értelemben pedig gyűjti a modern és kortárs táncművészet dokumentumait.

A gyűjtemény két fő részre osztható; a régi dokumentumok tárában találhatóak a magyar mozdulatművészet és a mozdulatművészek dokumentumai (kb.1900-1970 között). Míg a jelenkori gyűjteményben a 1970-es évekbeli újrakezdés után keletkező dokumentumok a mai működésig.

Email

info@mozdulatmuveszet.hu

palosi@mozdulatmuveszet.hu

Címünk

1097 Budapest, Tagló u. 11-13.

Adószám

19701840-1-43

Közhasznú fokozat határozat száma

12 Pk. 65 317/14.

Telefon

+36 1 321 9745

+36 20 422 1949

Nyilvántartási szám

8. Pk. 65.317/2., 1379 sz. dátuma 1991. 3. 4.

Bankszámlaszám

16200223-10056095, MagNet Bank, Astoria fiók

Moha regisztráció

Partnerek és támogatók

SzólóDuó partnerek:

Együttműködő partnerek:

A fesztivál támogatói: