Állandó tanfolyamok szeptembertől júniusig

Folyamatos bekapcsolódási lehetőség!

orkesztika-istván

Orkesztika - Mozdulatművészet - Pálosi Istvánnal (lélekben együtt Fenyves Márkkal...)

Ami egyedül itt tanulható nálunk – eredeti formájában az 1912-ben kezdődött MOZDULATMŰVÉSZET – ami a testről lélekről szellemről egyaránt szól – célja a szépség egészség emberség 🙂 MINDENKINEK ajánlom aki a mozgást tanulni és nem utánozni akarja.

  • Keddenként 19:00-21:00
  • Első óra: 2021. szeptember 7.
  • Élő zongora kísérettel!!!

Jelentkezés az info@mozdulatmuveszet.hu e-mail címen.

Óráim a természetes emberi mozdulatlehetőségek vizsgálatára alapoznak, Dienes és Berczik rendszer és módszer alapján. Célunk a tudatos mozgás elsajátítása, a tér, idő, erő szimbolika felfedezésén keresztül.
A mozdulatművészet órák a klasszikus alapú tradicionális magyar modern táncra épülnek, fejlesztve a testtudatot, a koordinációt, és a térhasználatot. Lesz sok alapozó gyakorlat, melyekben tudatosítjuk a mozdulatainkat a tér-idő-erő-kifejezés tükrében. Kipróbálhatsz különböző eszközöket (fátyol variációk, korong, labda, stb.), és az óra végén a szabad tánc (improvizáció) sem maradhat el.
Pálosi István Mozdulatművész, koreográfus, pedagógus, a Magyar Mozdulatművészeti Társulat igazgatója
A Magyar Táncművészeti Főiskola – MTF (Állami Balettintézet) növendéke (1982-1991), majd MAPA ösztöndíjas Berlinben (1995), az esseni Folkwang Egyetem (1997-1998) és a MTF moderntánc pedagógus hallgatója BA (2001-2005). Okleveles tánctanár MA (2015 MTF).
1992 óta tanít balettet és mozdulatművészetet Magyarországon és külföldön. 2011-2013 a Berczik Sára Budai Táncklub mozdulatművészet tanára és a Balázs Győző Református Líceum balettmestere és moderntánc tanára, 2015-2017 a BTS Szakgimnázium balettmestere és moderntánc tanára. 2017-től a Nemes Nagy Ágnes Szakgimnázium tánctanára.
Táncos pályáját a Vasas Táncegyüttes gyerekcsoportjában kezdi (1979), majd gyerekszólistaként folytatja az Erkel Színházban. 1994-1995 között az Orkesztika Mozdulatszínház táncosa. A mozdulatművészet megőrzése és fejlesztése céljából Fenyves Márkkal létrehozza a Duncan-Dienes Orkesztika Iskolát (1997), a MOHA-Mozdulatművészek Házát (1997, korábban Mozdulatművészeti Stúdió), és a Magyar Mozdulatművészeti Társulatot (1995). Az Orkesztika Alapítvány programjainak vezetője (1999) a SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivál igazgatója.
Az elmúlt 25 év művészeti és tanári munkájáért 2017-ben megkapja a Magyar Ezüst Érdemkereszt Állami kitüntetést.
A tanfolyam díja: 12.000.-/hó, óradíj: 4000.-
Előzetes befizetés esetén a teljes havidíjból 2000 forintot elengedünk.
A mozdulatkórus tagjainak más díjszabás. (érdeklődj a helyszínen)
A bejelentkezéshez keress minket az info@mozdulatmuveszet.hu e-mail címen!
Kötelező regisztráció aki még 2018 május óta nem regisztrált:
Utalni is lehet a 16200223-10056095 Orkesztika Alapítvány bankszámla számára, név és kurzusnév (pl: xy Kreatív Test) feltüntetésével.

Mi a MOZDULATMŰVÉSZET?

A 100 éves tradíciójú modern „TÁNCHUNGARIKUM”. Egy ősi energiákat megmozdító, klasszikus és esztétizáló, teljes embert igénylő, tánc és mozdulatforma. Száz éve a nyugati kultúra ebben találta meg mindazt, amit a kelet már tudott a mozdulatról. Egyszerre élet stílus-filozófia-út és gyakorlat. Általa először, vagy újra felfedezheted a tánc – és a létezés – örömét. Amiért egyedülálló, hogy nem csupán a mozdulatokat használjuk, hanem a hozzájuk fűződő filozófiát, másképp tekinthetünk önmagunkra és másokra, energiákat áramoltathatunk, érzelmeket, indulatokat élhetünk át és engedhetünk ki magunkból, megtapasztalhatjuk a funkciók kiteljesedését. Elmélyedve benne megélhetjük a szépséget, a jót, az egészséget és természetességet, azt az eredeti-ősi állapotot amit teljességnek nevezhetünk. Jelen lehetünk a MOST-ban, a pillanatban, ezáltal ÖNMAGUNK lehetünk.Hogy született a Mozdulatművészet – Orkesztika?A mozdulatművészet egy 100 éve született holisztikus magyar művészeti és mozdulati irányzat. Elméleti- tudományos, ORKESZTIKA-nak nevezett mozdulatrendszerének kidolgozója Dr. Dienes Valéria.Egy több évszázados európai kulturális hiányt pótolt a test és a lélek viszonyrendszereinek újrafelfedezésével. Munkamódszere a megfigyelés, a kibontás, a kiteljesítés, az egyén aktivizálása. Mára több generáció tapasztalata öröklődik ezekben a mozdulatformákban, módszertanban és filozófiában. Fontos hagyománya a folyamatos visszaigazolás és megújulás, minden generáció feladata a hagyományok őrzése mellett a jelenidejűség, így épültek be a klasszikus tánc és ma például a kortárstánc technikai elemei is a tanított gyakorlati anyagba.Művészeti tevékenységként 1917-től napjainkig egyben színpadi irányzat, melyben a szóló táncoktól a teljes estés produkciókon át a nagyszabású 1000 szereplős mozdulatkórusokig terjed a repertoár.A műfajból alakult ki 1950-es betiltása után a gyógyító gimnasztika, a klasszikus művészi torna és a számos táncelméleti, tánctörténeti és táncpedagógiai irány.

Kinek ajánljuk?

Ez a táncóra mindenkinek, minden életkorban ajánlható és biztonságos. Bármikor elkezdhető, előképzettséget nem igényel. Profinak és amatőrnek ugyanaz az út, de a profi messzebb jut rajta.Három egyéni hasznosulása a megelőzés (prevenció), a status naturális fenntartása (kondíció), és öngyógyításra való képesség (rehabilitáció).
Általa – öntudatlanul – is mindenki saját maga gyógyítójává, kiteljesítőjévé válhat a mozgás öröme és energiája által. Használhatjuk bármely táncstílus előkészítésére és kiegészítésére is.

Milyen egy óra?

Száz éve generációról-generációra öröklődő és újraalakuló harmonikus és organikus mozdulatok kombinációjával dolgozunk az órán, sokféle zenére és olykor zene nélkül. A mozdulati anyag emlékeztet a keleti harcművészetekből, más táncirányzatokból ismert elemekre, funkciói és gyakorlata miatt terápiás módszerek és a jóga elemeire is. Rendszeres gyakorlat az, hogy különböző tárgyi eszközök (korong, fátyol, labda, bot) használatával segítjük a mozdulatok funkcionális teljes megvalósulását. Kórusgyakorlatok – mely a műfaj sajátossága – pedig megtanítanak bennünket az együtt lélegzés, együttmozdulás élményére.Az órán a tanár folyamatosan „vezet”, elmondja, mire figyelj, milyen lépés jön. A mozdulatóra mindig meglepetést tartogat, és sokféle célú lehet. Az óra lehet intenzív, alaposan átmozgat, formál, de egyáltalán nem fogod azt érezni, hogy kimerültél, elfáradtál, kifulladtál. Sokkal inkább feltöltődést, várakozással teli nyugalmat, és mélyen rejtőző izmaid feszülését fogod érezni. De lehet akár meditatív befele figyelő, mikor a fókuszunkat inkább magunkra fordítjuk. De lehet kreatív, mikor a bennünk rejlő alkotó erő is kibontakozhat, vagy előadói, mikor megtanulhatjuk milyen a MOST-ban magunkat vállalni.
schiller andi-művészi torna

Schiller Andrea – Koczka Zsuzsanna - Szenvedély a Mozdulatban - Művészi Torna tréning órák

E. Kovács Éva módszere alapján, klasszikus, és modern formában

  • Szerdánként 18.00-20.00-ig
  • Első óra: 2021. szeptember 8.

Oktatók:

Schiller Andrea és Koczka Zsuzsanna

 

“ Hiszek, a mozdulatművészet semmivel sem helyettesíthető értékében. Saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy mit kell és mit tilos csinálni magammal éppúgy, mint növendékeimmel, hogy mi az, ami inspirál, teremt, és mi zárja kalodába testet, és a fantáziát. A követésnek és elkerülésnek ez a váltakozása alakította ki táncosi, és pedagógusi szemléletemet.”

E. Kovács Éva

 

Művészi Torna tréning óráinkat ezen szemlélet szerint tartjuk!

Egyszerűen fűzzük egymáshoz a mozdulatokat, figyelve testünk határaira!

A mozgás öröméért tornázunk!

Kifejezünk, zenére mozdulunk, a térben dolgozunk, irányokat használunk!

 

Nem baj, ha nem vagy hajlékony, vagy laza, ha a mozdulataidban a tökéletességre törekszel, amatőrként is profinak érezheted magad!

Szeretettel várunk, ha valaha a ”MÉSZIBEN”, vagy máshol Művészi Tornáztál, de előképzettség nélkül is bátran gyere, kóstolj bele ebbe a Világba!

Hozz magaddal:

Kényelmes ruházatot (dresszt, lábfej nélküli harisnyát, vagy pólót, és fitnesz nadrágot, és egy vékony pulcsit a relaxhoz)

Parkolás:

Bent, a MOHA előtt. Kérlek, jelezd a sorompónál amikor érkezel, hogy a MOHÁ-ba jöttél órára!

 

A tanfolyam díja: 12.000.-/hó, óradíj: 4000.-

Előzetes befizetés esetén a teljes havidíjból 2000 forintot elengedünk.

 

A bejelentkezéshez keress minket az info@mozdulatmuveszet.hu e-mail címen!

Kötelező regisztráció aki még 2018 május óta nem regisztrált:

 

Utalni is lehet a 16200223-10056095 Orkesztika Alapítvány bankszámlaszámra, név és kurzusnév (pl: xy Kreatív Test) feltüntetésével.

kórus

Magyar Mozdulatkórus - a MOHA csoportja

Csütörtökönként:

18.00-20.30 tréning/óra

20.30-kb.21.00 kórusgyakorlat, koreográfia és próba

Első óra: 2021. szeptember 12.

Tanár: Pálosi István

(és lélekben mindig velünk lesz Fenyves Márk…)


 

“A mozdulatkórus rapszódia több test – EGY lélekkel. Áramló mozdulat fűzér a térben. Kreatív improvizáció, melyben elveszíted határaid, átlényegülsz, szabad vagy és súlytalan. Az emberi fények és energiák összeadódnak és táncra kelnek. Ég és Föld egyesül benne(d). Felemel. Őszintén és tisztán magad vagy és a MINDENség vagy.” Korányi Mariann – a csoport korábbi tagja

 

A MOHA – MOZDULATKÓRUSÁBA várunk 16 év feletti – gyerek csoportjába kb. 6 év feletti (kellő számú minimum 10 fő jelentkezéssel) – szép és lélekkel töltött mozdulatokat szerető, kreatívan együtt dolgozni és szerepelni vágyó Táncszerelmeseket. Olyanokat, akik műkedvelőként (amatőrként) – profi körülmények között szeretnének tevékenykedni egy csoportos műfajban, a mozdulatkórus műfajában, a klasszikus magyar modern tánc, a magyar Mozdulatművészet stílusában.

Jelentkezés az info@mozdulatmuveszet.hu e-mail címen.


Mit kérünk a Mozdulatkórus tagjaitól?

● Rendszeres részvételt a Mozdulatkórus óráin és próbáin (heti 1 alkalommal min. 3 óra elfoglaltságot jelent, általában: csütörtök).

● A kórushoz kapcsolódó próbákon és előadásokon való megjelenést és közreműködést (ez csoportonként változó komolyságú vállalás, pl.: a fellépő csoportnak kötelező 90% próba részvétellel stb.).

● Kemény szakmai munkában való részvételt.

● Rendszeres tagdíjfizetést.

 

 

Amit biztosítunk:

● Szakértő vezetést;

● Szereplés lehetőségét (folyamatosan általában havi 1-2)

● Heti kb. 2,5 óra tréning és min. fél óra kórusgyakorlat ;

● A Stúdió tanfolyami rendszeréből a megjelölt órákra kedvezményes részvételi díjat biztosítunk;

● Közösségi élményt és jó hangulatot, az együtt-mozdulás felemelő élményét;

● a több mint 100 éves – Magyar Tradíciójú Modern Tánc – a Mozdulatművészet műfajába való elmélyülés lehetőségét, akár elméletben is, a stúdió könyvtárának és gyűjteményének használatát.


 

Maximálisan felvehető jelentkezők száma: 25 fő.(ha a létszám betelt új csoportot indítunk – a jelentkezők felkészültségük alapján sorolódnak be a csoportokba)

 

Mindazok, akik úgy érzik, részt vennének egy közösségi kreatív alkotó munkában, és kitartanak benne, jelentkezzenek!

 

Kérjük minden jelentkező, írjon egy bemutatkozó levelet magáról, amelyben szerepeljen az is, hogy miért szeretne egy ilyen csoportban részt venni. A leveleket az alábbi email címre várjuk: info@mozdulatmuveszet.hu

Jelige: Kórus.

facebook oldal:

Bejelentkezés:


Havi tagdíj: 12 000 Ft/hó

Látogatói tagdíj: 4000 Ft/alkalom

Előzetes befizetés esetén a teljes havidíjból 2000 forintot elengedünk.


A bejelentkezéshez keress minket az info@mozdulatmuveszet.hu e-mail címen!

 

kötelező regisztráció aki még 2018 május óta nem regisztrált:

Utalni is lehet a 16200223-10056095 Orkesztika Alapítvány bankszámlaszámra, név és kurzusnév (pl: xy Kreatív Test) feltüntetésével