Előadások

Következő előadás:

2019.szeptember 6. 19:00

Magyar Mozdulatművészeti Társulat - Hommage a Kovács Éva + Mándy Ildikó Társulata – Miss Deficit - Munkabemutató

A Hommage a Kovács Éva rekonstrukciós előadás E.Kovács Éva 1947-es eredeti szóló koreográfiáinak újra színpadra helyezése. A Társulat művészeti munkásságának egyik fontos eleme a klasszikus mozdulatművészeti alkotások felújítása, melyek sorában a Hommage a Kovács Éva című darab a legfrissebb.

A felújított szólók:

  • 1. Bach: Könyörgés2. Mozart: Lámpa3. Chopin: Romantikus gondolatok (3.1. Szenvedés, 3.2. Tánckedv, 3.3. Győzelmi ének)4. Debussy: Jellemek5. Brahms: Cellában6. Sjögren: A balga lányTáncolják: Haraszti Adrienn, Závodszky Rita, Pálosi IstvánKoreográfiai rekonstrukció, látvány: Fenyves Márk (1973-2018), Pálosi IstvánJelmez: Matisz Gábor, Fény: Mándy IldikóTámogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Magyar Művészeti Akadémia, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Orkesztika Alapítvány – MOHA-Mozdulatművészek Háza

Korábbi előadások:

Gömbölyű

2019. június 6.

 

Szántó Dóra Viola rendhagyó előadása egy különleges állapotban. Lélektől lélekig…

Paár Julianna élőhang kíséretével.

 

A várandósság érzékeny idején változik a nő saját teste, mozgása, öltözködése, alvása, szexualitása. A megélés tükrében új színt kap nőiségével, édesanyjával és a világgal való kapcsolata, megelevenedik születésélménye… A teljességben együtt jár öröm és kétség, erő és gyöngeség, érzékenység és keménység, kitartás és változékonyság, kielégülés és fájdalom… miközben hangok ölelik körbe a méhen belüli létet.

 

Előadók:

Szántó Dóra Viola – zeneterapeuta, tanító, énekes, kortárs táncos, édesanya

Paár Julianna – zeneterapeuta, népzenész, énekes, édesanya

Kinőtt szív táncszínházi előadás

2019. május 10.

Beavató színház középiskolások számára (14-18 éves korosztály)

 

A táncadaptáció két olyan felnőtt meséből készült, amelyek egy-egy gyermek perspektívájából beszélnek a gyászról és a látás elvesztéséről, valamint az elfogadás lehetőségeiről. Csodálatos történetek, varázslatos személyiségek és képzeletvilág bontakoznak ki, miközben a témáról általános érvénnyel beszél Szabó Imola Julianna. A táncadaptáció alapvetően ezt az általános, felnőtt világba emelt réteget ragadja meg. A fókuszban a változás, az elengedés és elfogadás folyamata áll, és az ezt kísérő érzelmi, lelki jelenségek. Olyan téma ez, amely mindannyiunk életében felmerül, mindannyiunknak meg kell vele küzdeni könnyebb vagy nehezebb konkrétumok kapcsán.

Böröcz Petra flamenco táncos koreográfiájában keveredik az ősi és a modern, a flamenco ősereje és a modernitás állandó kétkedése. A szöveg, a ritmus és mozdulat társakká válnak, egymásból következnek, segítik, ellenpontozzák egymást, így a jelentéseknek, érzeteknek, gondolatoknak sűrű és izgalmas szövetét hozzák létre.

 

A Kinőtt szív beavató színház ehhez a témához kínál irodalmi, táncszínházi élményt, valamint a látottak, esetleg olvasottak alapján beszélgetést, drámapedagógiai foglalkozást, ahol teret kaphatnak a nézőkben elindult gondolatok, érzelmek. A foglalkozásokat Tóth Noémi színész vezeti. A darab hossza 45 perc, amit szintén 45 perces foglalkozás követ.

 

Mindennek a MOHA-Mozdulatművészek Háza ad otthont egy csodálatos intim térrel, ahol maga az előadás és az azt követő foglalkozás is helyet kap.

Videó, leírás, képek:

http://bpflamenco.hu/kinott-sziv/

https://szaboimola.hu/?royal_portfolio=favorit

https://www.youtube.com/watch?v=IFlqs5ZY8QU

https://www.youtube.com/watch?v=5rVOZnqe4Lo

Szereplők:
BÖRÖCZ Petra – koreográfia, tánc
BÓZSA Anikó – ritmus
TÓTH Noémi – élő szöveg

Közreműködők:
SZABÓ Imola Julianna – szöveg
BENCSIK Andrea – kosztüm
VÁNCZA Dominika – soundtrack

 

Az előadás támogatói:
Orkesztika Alapítvány – MOHA Mozdulatművészek Háza
Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata, Orkesztika Alapítvány – MOHA-Mozdulatművészek Háza

előadás_hommage (1)
előadás_hommage (2)
előadás_hommage (4)
előadás_hommage (5)
előadás_hommage (7)
előadás_hommage (9)
előadás_hommage (3)
előadás_hommage (6)
előadás_hommage (8)